Harde kazen
géén afbeelding beschikbaar
Etivaz kaas AOPHeerlijk geheim uit de Alpen van Vaud. Deze mooie bergkaas wordt gemaakt in mei tot de maand oktober. Een heerlijke karaktervolle smaak.
Zwitserland- Koemelk rauwmelks
Wijntip: houtgerijpte chardonnay€ 3,39- Gruyere Kaltbach
Alleen de allerbeste Gruyères kennen het genoegen om te mogen rijpen in de Kaltbach grot. Na minstens twaalf maanden bereiken ze hun hoogtepunt: het zuivel heeft dan een romig karakter en de smaak is intens, diep en robuust.
- Emmenthaler Zwitserland
De naam van deze beroemde kaas stamt af van het dal met de rivier de Emme in het Kanton Bern.
De kaasproductie kent een hele lange historie, waarvan tot in de 13e eeuw sporen terug te vinden zijn. De Zwitserse Emmentaler wordt… - Emmentaler Frans
Ook in Frankrijk is Emmental een geliefde kaas, met zijn kenmerkende, iets zoete smaak. Vandaar dat de Fransen er heel veel van maken; de naam is niet exclusief aan de Zwitsers voorbehouden. Deze Emmental is vriendelijk, soepel,…
- Tete de Moin
Tête de Moine AOP, letterlijk ‘monnikshoofd’, is een half harde cilindervormige kaas van zo’n 800 gram. Zijn delicaat zuivel smelt als het ware in de mond. In tegenstelling tot andere kazen wordt deze kaas niet gesneden,…
- Manchego
Een harde Spaanse kaas uit de regio "La Mancha". De melk voor de bereiding is afkomstig van het "La Mancha" schaap. In Spanje worden vooral schapen gehouden en daarom wordt er voornamelijk schapenkaas gemaakt in Spanje. De melk is…
- Peccorino
Deze harde Italiaanse schapenkaas heeft een wat droge zilt pittige smaak dankzij de schapenmelk. Zeer geschikt als kaas in de keuken (raspen), maar zeker ook bij een glas wijn.
- Moliterno Tartufo
Deze Sardijnse kaas uit pure, volle schapenmelk is rijkelijk geïnjecteerd met zwarte truffel. Een unieke specialiteit met een intens karakter, voor de ware fijnproevers.
- Comte
Comté AOC/AOP
Het rauwemelkse Franse broertje van de Zwitserse Gruyère uit de regio Franche-Comté dat al sinds 1958 een AOC keurmerk heeft. rassen Montbéliarde en Simmentaler of een mengeling van beide soorten, die hoog in de… - Appenzeller
Over deze kaas
Het voormalig kanton Appenzell in het Noordoosten van Zwitserland is een streek waar tradities hoog in het vaandel staan. In dit woeste berglandschap met toppen tot ver boven de 2000 meter schuiven ze dat niet…
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken
Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen.
Account aanmaken