Harde kazen

Sorteer op
  • géén afbeelding beschikbaar

    Etivaz kaas AOP

    Heerlijk geheim uit de Alpen van Vaud. Deze mooie bergkaas wordt gemaakt in mei tot de maand oktober. Een heerlijke karaktervolle smaak.

    Zwitserland- Koemelk rauwmelks

    Wijntip: houtgerijpte chardonnay

    € 3,39
  • Gruyere Kaltbach
    Gruyere Kaltbach

    Alleen de allerbeste Gruyères kennen het genoegen om te mogen rijpen in de Kaltbach grot. Na minstens twaalf maanden bereiken ze hun hoogtepunt: het zuivel heeft dan een romig karakter en de smaak is intens, diep en robuust.

  • Emmenthaler Zwitserland
    Emmenthaler Zwitserland

    De naam van deze beroemde kaas stamt af van het dal met de rivier de Emme in het Kanton Bern.

    De kaasproductie kent een hele lange historie, waarvan tot in de 13e eeuw sporen terug te vinden zijn. De Zwitserse Emmentaler wordt…

  • Emmentaler Frans
    Emmentaler Frans

    Ook in Frankrijk is Emmental een geliefde kaas, met zijn kenmerkende, iets zoete smaak. Vandaar dat de Fransen er heel veel van maken; de naam is niet exclusief aan de Zwitsers voorbehouden. Deze Emmental is vriendelijk, soepel,…

  • Tete de Moin
    Tete de Moin

    Tête de Moine AOP, letterlijk ‘monnikshoofd’, is een half harde cilindervormige kaas van zo’n 800 gram. Zijn delicaat zuivel smelt als het ware in de mond. In tegenstelling tot andere kazen wordt deze kaas niet gesneden,…

  • Manchego
    Manchego

    Een harde Spaanse kaas uit de regio "La Mancha". De melk voor de bereiding is afkomstig van het "La Mancha" schaap. In Spanje worden vooral schapen gehouden en daarom wordt er voornamelijk schapenkaas gemaakt in Spanje. De melk is…

  • Peccorino
    Peccorino

    Deze harde Italiaanse schapenkaas heeft een wat droge zilt pittige smaak dankzij de schapenmelk. Zeer geschikt als kaas in de keuken (raspen), maar zeker ook bij een glas wijn.

  • Moliterno Tartufo
    Moliterno Tartufo

    Deze Sardijnse kaas uit pure, volle schapenmelk is rijkelijk geïnjecteerd met zwarte truffel. Een unieke specialiteit met een intens karakter, voor de ware fijnproevers.

  • Comte
    Comte

    Comté AOC/AOP

    Het rauwemelkse Franse broertje van de Zwitserse Gruyère uit de regio Franche-Comté dat al sinds 1958 een AOC keurmerk heeft. rassen Montbéliarde en Simmentaler of een mengeling van beide soorten, die hoog in de…

  • Appenzeller
    Appenzeller

    Over deze kaas

    Het voormalig kanton Appenzell in het Noordoosten van Zwitserland is een streek waar tradities hoog in het vaandel staan. In dit woeste berglandschap met toppen tot ver boven de 2000 meter schuiven ze dat niet…

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2020 - 2021 Ruurhoeve Bladel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel